Gepaneerde kip is geen Hindoestaans gerecht, maar wel erg lekker. Deze krokante kip is lekker om te serveren op een feestje of als je zelf zin hebt in zelfgemaakte hotwings. Dit gerecht is voor 2-3 personen

Ingrediënten:

 • 500 gram kippenvleugels
 • 1 ei
 • 250 ml halfvolle melk
 • 6 handjes mais cornflakes
 • 250 gram zelfrijzend bakmeel
 • 1-2 theelepels zoute ketjap
 • 4 theelepels zwarte peper
 • 4 theelepels zout
 • 2 theelepels paprikapoeder
 • 3 theelepels uienpoeder
 • 6 theelepels knoflookpoeder
 • 4 theelepels cajunpoeder
 • halve of hele fles tabasco
 • Frituurpan of een pan waarin je kan frituren
 • 1 fles zonnebloemolie

Bereiding kip:

Was de kip met azijn goed schoon. Snijd de vleugels vervolgens door de helft. Doe de kippenvleugels in een kom en voeg daar de ketjap, 2 theelepels zwarte peper, 1 theelepel zout, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel uienpoeder, 2 theelepels cajunpoeder en 2 theelepels knoflookpoeder toe. Meng het geheel goed om en laat de kippenvleugels een half uur marineren in de koelkast.

Bereiding jasje kip:

Meng het ei, de bloem, melk en tabasco in een kleine ovenschaal door elkaar. Pak een andere ovenschaal en doe daar alle droge ingrediënten in: zelfrijzend bakmeel, 2 theelepels zwarte peper, 3 theelepels zout, 1 theelepel paprikapoeder, 2 theelepels uienpoeder, 4 theelepels knoflookpoeder, 2 theelepels cajunpoeder en de fijngeknepen cornflakes. Meng alles goed door elkaar.

Voordat we de kip een jasje gaan geven is het handig om de frituurpan op 180 graden aan te zetten zodat je meteen kan beginnen met het frituren van de kip.

Pak de kip uit de koelkast en laat hem onderdompelen in het ei mengsel. Doe hem dan door het droge mengsel en herhaal deze stappen nog een keer voor een dikker jasje. Dit hoeft niet, maar het is wel lekker. Bak de kip 5-8 in de frituurpan en dan is het klaar.

Tip:

In plaats van kippenvleugels kan je ook kippenpoten gebruiken. De frituurpan moet dan 190 graden zijn en de poten moeten 10-15 minuten bakken anders worden ze niet gaar.
Om het toch een beetje een Hindoestaans tintje te geven kan je er een lekkere tomatenchutney of mangochutney bij serveren.