Maïzena koekjes of gommakoekjes zijn lekker koekjes die je overal kan serveren. Dit gerecht is voor 4-6 personen

Ingrediënten:

  • 250 gram maïzena
  • 100 gram suiker
  • 125 gram roomboter
  • 1 ei
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 dopjes vanille essence
  • 2-3 eetlepels suikermuisjes

Bereiding:

Verwarm de oven op 180 graden. Mix de roomboter ( op kamertempratuur), ei en suiker door elkaar. Als de suiker helemaal is opgelost voeg je daar de vanille essence aan toe. Voeg daarna  de theelepel bakpoeder en steeds 1 eetlepel maïzena toe en meng dan alles goed door elkaar. Blijf deze stap herhalen totdat de maïzena helemaal op is.

Maak nu kleine bolletjes van het deeg en druk deze een beetje plat op je hand. Leg deze op een bakplaat die bedekt is met bakpapier. Je kan er ook voor kiezen om de maïzena bolletjes in een ovenschaal te doen die je licht hebt beboterd. Pak een vork en maak daar streepjes mee over de platte maïzena bol. Doe de maïzena koekjes voor 5-8 minuten in de oven. Als de maïzena koekjes 2 minuten in de oven zitten strooi je er suikermuisjes op. Je mag dit ook aan het einde doen, maar dan blijven ze niet goed plakken. Als je de suikermuisjes er direct op doet bestaat er een kans dat de suikermuisjes hun kleur verliezen. Let goed op dat de maïzena koekjes niet bruin worden, ze moeten  wit blijven.

Tip:

Voor mooiere maïzena koekjes kan je een koekjespers of spuitzak gebruiken