sew Hindoestaansekeuken.nlSew is een zoete lekkernij uit de Hindoestaanse keuken. Het wordt vaak geserveerd op feestjes en bruiloften

Ingrediënten:

  • 250 gram bloem (zelfrijzend)
  • 200 gram bruine of witte suiker
  • 125-175 ml water
  • 1 theelepel zout
  • 0,35 ml water voor de karamel
  • 400 ml olie

Bereiding:

Doe het zelfrijzend bakmeel in een kom en voeg daar de 125-175 ml water aan toe. Kneed het deeg tot een vaste substantie. Laat het deeg een half uur rijzen. Na een half uur is het deeg klaar en maak je van de grote deegbal kleinere balletjes. Deze balletjes rol je uit en daaruit snijd je reepjes deeg. Vervolgens maak je een rondje van de reepjes deeg door het tussen beide handpalmen in te rollen. Pak een frituurpan en doe daar de olie in. Laat de olie heet worden en doe dan de rolletjes deeg in de pan. Als de rolletjes goudbruin zijn kunnen ze eruit. Laat ze uitlekken op een stuk keukenrol zodat er geen olie meer aan de sew zit. Pak een hoge pan waarin je de suiker kan karamelliseren. Doe de suiker en de 0.35 ml water in de pan en laat de suiker inkoken op middelmatig vuur. Wanneer de suiker dik is en kan afdruipen van je lepel is de karamel klaar. Schenk de karamel beetje bij beetje in de gebakken sew. Meng alles goed door en laat het 10 minuten drogen. Dan is de sew klaar.

Tip:

Wil je zien hoe ik het heb bereid of een beter beeld krijgen van wat sew is kijk dan naar het filmpje hieronder.
Door bruine suiker te gebruiken blijft je sew mooi bruin, maar eigenlijk hoort je sew wit te kleuren. Dus als je de officiële sew wil dan raad ik aan om witte suiker te gebruiken.
Je kan de deeg reepjes op verschillende lengtes snijden dat is geen probleem, ook hoeven ze niet allemaal even rond te zijn.