Ik wil jullie laten kennis maken met deze heerlijke tomaten chutney die bij allerlei Hindoestaanse gerechten passen. Deze tomaten chutney zou je kunnen gebruiken bij surinaamse nasi, bara, plaurie en nog veel meer lekkere gerechten die ik later op onze blog zal plaatsen voor jullie. Het recept is bedoeld voor 2-4 personen

Ingrediënten :

– 4-6 tomaten
– 1 grote ui
– 2-3 teentjes knoflook
– 1 theelepel masala
– 1 eetlepel zout
– 1-3 madam jeanette peper (s)
– 4 eetlepels zonnebloem olie

Bereiding:

Schil je ui en knoflook teentjes. Snipper de knoflook teentjes, ui en peper fijn. ( als je een mixer hebt kan je je ui, knoflook en peper in de mixer doen en het tot een fijn mengsel mixen). Doe 4 eetlepels olie in de pan en laat de olie warm worden, als de olie warm is doe je het mengsel van de ui, knoflook en peper in de pan. Laat je mengsel van de ui, knoflook en peper 5 min bakken op middelmatig vuur. Als je ziet dat je mengsel licht bruin begint te worden doe je er 1 volle theelepel masala in. Laat je masala 1 minuut mee bakken. Vervolgens was je je tomaten en snijd je de tomaten in 4 stukken, doe de tomaten in de pan en laat het vuur op middelmatig staan, zo voorkom je dat alles aanbrandt. Roer de tomaten door het  mengsel van de ui, knoflook en peper en voeg 1 eetlepel zout toe. Laat je tomaten nu smelten in de pan op een laag vuur, zodat de smaken goed in de tomaten kunnen trekken. Na ongeveer 8 minuten zijn de tomaten zacht geworden door de hitte en kan je ze gaan fijn prakken met een vork in je pan. Voeg extra zout en peper toe naar eigen smaak.

Wij hopen dat het je lukt om deze chutney na te maken. Enjoy!