Mango chutney kan je serveren bij allerlei Hindoestaanse hapjes

Ingrediënten:

  • 1-2 mango’s
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 3-4 teentjes knoflook
  • 1 Madam Jeannette peper
  • 2 theelepels masala (kerriepoeder)
  • 1,5 theelepel chutney masala
  • Halve theelepel hardie (kurkuma)
  • 1 -2 theelepels zout
  • 1 kop water
  • 5-6 eetlepels olie

Bereiding:

Snijd de ui, knoflook en peper fijn. Snijd de tomaten en mango’s in kleine blokjes. Pak een hoge pan en doe daar de olie in. Laat de olie goed heet worden. Als de olie heet is voeg je het mengsel van ui, knoflook en peper toe. Bak het mengsel 1 minuut in de pan. Voeg vervolgens de masala, chutney masala en hardie toe. Laat het geheel 2-3 minuten op middelmatig vuur bakken. Voeg daarna de mango en tomaten toe en blijf het geheel de komende 2 minuten goed omscheppen. Als de tomaten een beetje zijn gesmolten doe je er een kop water bij in. Schep het nog eens om, zet het vuur helemaal op zacht en laat het geheel inkoken tot een dikke substantie. Naar eigen smaak zout toevoegen.

Tip:

Serveer de chutney bij bara. Het is ook lekker om de chutney te serveren bij rijst gerechten.