Kip in masala Hindoestaansekeuken.nlKip in masala kan je bij bijna elk gerecht toevoegen. Dit gerecht is voor 2-4 personen

Ingrediënten:

1 ui
– 2-3 teentjes knoflook
– Halve madam Jeannette peper
– 1 grote theelepel masala
– 500 gram kipfilet
– 1 theelepel zaadjes komijnenzaad (optioneel)
– 2 theelepels zout
– 1 theelepel zwarte peper
– 1 tomaat
– 1 theelepel tomatenpuree
– Half glas water
– 2-3 eetlepels olie
– 1-2 aardappels ( optioneel)

Bereiding:

Snij de kipfilet in blokjes en was deze goed. Snij de ui, knoflook en peper fijn. Doe de eetlepels olie in de pan en laat die warm worden. Doe vervolgens de komijnenzaad in de hete olie en laat die 5 minuten bakken. Voeg de ui, knoflook en peper toe in de pan, laat deze goudbruin worden. Doe de grote theelepel masala in de pan en laat die 1 min bakken in de pan, voeg dan de kipfilet toe ( en aardappelblokjes, zie tip). Laat het vuur op hoog staan zodat de kip goed gebakken wordt, blijf de kip ook goed om roeren. Voeg de zout en zwarte peper toe en roer goed om. Zet het vuur op middelmatig en doe de deksel op de pan. Was de tomaat en snij die in blokjes. Doe de tomatenblokjes en de tomatenpuree in de pan en roer deze om, doe de deksel weer op de pan en wacht tot dat de tomatenblokjes zijn gesmolten. Als de tomatenblokjes zijn gesmolten moet er een half glas water in, zet het vuur laag en meng het water in de pan met de kip. Het water zorg ervoor dat er een dikke saus ontstaat. Als de saus dik is geworden is de kip in masala klaar. Voeg naar eigen smaak zout en peper toe.

Tip:

Masala in kip wordt vaak geserveerd met aardappel. Dit zorgt ervoor dat de saus dikker wordt, maar het gerecht ook meer smaak krijgt. Als u de kip in de pan doet, doet u ook meteen de blokjes aardappel in de pan zodat deze mee kan bakken in de masala.