Heerlijke pikante kippendijfilet uit de oven die je bij elk hoofdgerecht kan serveren. Dit gerecht is voor 2 personen

Ingrediënten: 

500 gram kippendijfilet
– 3 knoflookteentjes
– Halve madam jeanette peper
– 1 theelepel kentjoer
– 2 pimentballetjes
– 2-3 eetlepel pikante marinade ( of een andere gewenste marinade)
– 1 theelepel zout
– Snufje zwarte peper
– Boter
– Azijn
– Kom
– (stenen) ovenschaal

Bereiding: Was de kippendijfilet eerst goed in azijn en laat deze uitlekken in een vergiet. Snijd de peper en knoflook fijn. Doe de kippendijfilet in een kom en voeg daarbij de peper, knoflook, kentjoer, pimentballetjes, zout, zwarte peper en de pikante marinade. Meng het geheel goed door elkaar. Het vlees moet donker zijn van de marinade. Doe folie over de kom en plaats deze in de koelkast voor een uur. Na een uur is de marinade ingetrokken in het vlees en kan die weer uit de koelkast worden gehaald. Neem een ovenschaal en beboter die licht. Als er teveel boter in de ovenschaal zit kan de kip niet goed bakken en blijft hij in het vocht liggen waardoor hij geen krokante laag krijgt. Als de ovenschaal is beboterd doe je de kip in de schaal en laat je die ongeveer een uur in de oven op 180 graden. Draai de kip een paar kom zodat hij aan beide kant mooi krokant wordt.

Tip: Wilt u dat de marinade ook binnen in de kip trekt prik dan tijdens het marineren gaatjes in de kip, hierdoor trekt de marinade diep in de kip.