Wit bere zijn kleine garnalen in masala (kerrie) die je lekker pittig kan maken. Als je een keer zin hebt in een vissoort dan raad ik deze kleine garnalen absoluut aan

Ingrediënten:

 • 500 gram kleine garnalen ( wit bere)
 • 1 ui
 • 3 teentjes knoflook
 • Halve madam Jeannette peper
 • 1,5 theelepel Surinaamse masala (kerriepoeder)
 • 1 tomaat
 • 1 theelepel hardie ( kurkuma poeder)
 • 1 theelepel zout
 • Halve citroen
 • 1 theelepel cajun kruiden
 • 1 eetlepel ketjap manis zoet
 • Olie

Bereiding:

Haal de kleine garnalen uit de verpakking, doe ze in een vergiet en spoel ze af met koud water. Pak een kom met koud water en doe daar de kleine garnalen in. Laat de garnalen ongeveer 15 minuten weken. Na 15 minuten kunnen de kleine garnalen weer in een vergiet, sprenkel de citroensap over de kleine garnalen en spoel ze dan weer goed af. Laat de garnalen uitlekken en doe ze dan weer in een kom. Doe de cajunkruiden en ketjap manis in de kom waar de kleine garnalen inzitten en meng het geheel door elkaar.

Snijd de ui, knoflook teentjes, tomaat en peper in stukjes. Verwarm een pan en doe daar de olie in. Als de olie heet is kan daar het mengsel van ui, knoflook en peper bij in. Als het mengsel lichtbruin begint te worden kan de masala (kerriepoeder) en hardie (kurkuma) erin. Laat het geheel 1 minuut bakken. Doe er vervolgens de kleine garnalen bij in en bak de garnalen op middelmatig vuur. Voeg de stukjes tomaat en zout toe en schep het geheel goed om. Laat de garnalen nog 15 minuten bakken en dan zijn ze klaar. Voeg naar eigen smaak zout toe. Enjoy!

Tip:

Serveer de kleine garnalen met witte rijst en dahl. Er kunnen ook andere groenten uit de Hindoestaanse keuken worden gebruikt zoals spinazie of aubergine.