Caribische kaasballetjes worden geserveerd op allerlei feestjes, maar je kan ze natuurlijk ook maken als je zin hebt in een lekkere, luchtige en makkelijk te maken snack. Dit gerecht is voor 8-10 personen

 Ingrediënten:

 • 200 gram zelfrijzend bakmeel
 • 3 eieren
 • 3 eetlepels water
 • 2 theelepels bakpoeder
 • Halve theelepel zout
 • Halve theelepel zwarte peper
 • Halve theelepel cajun kruiden
 • 400 gram geraspte jonge kaas, belegen of oude kaas ( je kan kiezen welke je wil)
 • 1 halve rode peper
 • 6 eetlepels ketchup
 • Olie om te frituren

Bereiding kaasbal:

Pak een hoge pan en doe daar een halve fles olie in. Laat deze vast op een laag vuur warm worden. Je kan ook een frituurpan gebruiken (180 graden). Meng de kaas, meel, bakpoeder, zout, peper en cajunkruiden door elkaar heen. Doe daarna de eieren en water bij de droge ingrediënten en kneed alles tot een deeg. Draai ter grootte van een pingpong bal de kaasballetjes. Je mag ze ook kleiner maken. Ze zullen nog gaan uitzetten in de pan door de bakpoeder. Na het draaien van de kaasballetjes doe je ze in de pan en laat je ze goudbruin worden. Laat de kaasballetjes uitlekken op een stuk keukenpapier.

Bereiding saus:

Dit gerecht is een Caribische gerecht, maar hier ga ik natuurlijk een Hindoestaans tintje aangeven. Snijd de peper heel fijn en doe deze in een sausschaal. Doe daarna de 6 eetlepels ketchup bij de peper en meng alles goed door elkaar. Als de saus te heet is voeg je er nog een aantal schepjes ketchup bij in tot de gewenste smaak.

Tip:

Zorg tijdens het draaien van de kaasballetjes dat je handen licht zijn bepoederd met bakmeel zodat de het deeg niet aan je handen blijft plakken.