Kwie kwie in massala. Echt een aanrader!!

Ingrediënten:

 • 10- 15 kwie kwie
 • 3 eetlepels massala
 • 4-6 teentjes knoflook
 • 1 grote ui
 • 1 tomaat
 • 1 madam Jeannette peper
 • 1 glas water
 • 2-3 aardappelen
 • Zout
 • Selderij
 • Azijn
 • Citroen
 • Olie

Bereiding: 

Je begint met het goed schoonmaken van de vissen. Knip de snorharen weg. Vervolgens scrub je de schubben goed schoon met een schrobborstel. Neem een grote bak met daarin wat water, scheut azijn en eventueel een uitgeperste citroen. Als je klaar bent met schrubben leg je de kwie kwie in het water voor 15 min. Daarna neem je de kwie kwie en snijd je de buik open om alles wat in de kwie kwie zit te verwijderen. Verwijder ook de kieuwen. Spoel de kwie onder de kraan schoon en leg hem weer in de bak met water.

Neem een grote pan en doe daar 4-5 flinke eetlepels olie in. Bak de vis daarin halfgaar. Pak een andere hoge wokpan. En voeg daar 4 eetlepels olie in. Snijd daarna de uien, peper en knoflook fijn.  Snijd de aardappelen en tomaat in blokjes. Als de olie heet is doe je de masala erbij. Laat die 2 min meebakken. Doe daarna je mengsel in van uien, knoflook, peper, tomaat en aardappel in de pan. Laat dat 1-2 min bakken. Daarna Bak de kwie kwie op middelmatig vuur en schep regelmatig om. Voeg na ongeveer 15 min het glas water en 3-4 theelepels zout toe en laat de vis op een laag pitje gaar koken. Schep af en toe om. Na ongeveer 30 min is er een lekkere dikke masala ontstaan en voeg je de fijngesneden selderij toe. Naar eigen smaak nog zout toe voegen en dan kan je lekker genieten van je kwie kwie.