Witvis filet is een zachte vis die makkelijk en snel te bereiden is. Dit gerecht is voor 2-3 personen

Ingrediënten:

 • 100 gram witvis filet
 • 1 ui
 • 3 teentjes knoflook
 • 1 Madam Jeannette peper
 • 1 tomaat
 • 1 theelepel tomatenpuree
 • 2 theelepels masala (kerriepoeder)
 • 2 theelepels zout
 • 1 maggiblok
 • 1 theelepel komijnenzaad
 • 1 kop water
 • Olie

Bereiding:

Snijd de ui, knoflook en peper fijn. Pak een hoge pan waar de vis in kan stomen. Doe de olie in de pan samen met de komijnenzaad en maggiblok. Na ongeveer 3 minuten voeg je de ui snippers, knoflook en peper toe aan de olie. Als de ui snippers lichtbruin zijn doe je er de masala bij in. Laat de masala 1 minuut bakken en leg dan de blokjes witvis in de pan. Zorg ervoor dat de pan vanaf nu op laag vuur staat. Laat de witvis aan beide kanten bakken, dus draai de vis regelmatig om in de pan. Doe dit wel voorzichtig omdat anders je vis uit elkaar valt. Voeg de gesneden tomatenblokjes, tomatenpuree en zout toe aan de vis. Roer dit goed door de masala heen en voeg dan je kop water toe. Doe de deksel op de pan zodat de vis kan stomen. Schep om de 5 minuten de vis rustig om. Na 20 minuten is de vis klaar. Naar eigen smaak zout toevoegen.

Tip:

Er zijn verschillende soorten witvis soorten. Je kan denken aan bakeljauwfilet, alaskafilet of botervis. Je bereid ze allemaal precies op dezelfde manier