Rasmalai is een Indiaas gerecht. Het is een zoet dessert. Dit gerecht is voor 5-10 personen

Ingrediënten:

  • 2 liter melk
  • 400 gram melkpoeder
  • 1 mespunt bakpoeder
  • 2 theelepels kristalsuiker
  • 1 kop suiker
  • 50 gram pistache nootjes
  • 2,5 theelepel olie
  • 3 medium eieren (alleen het eiwit gebruiken)
  • 100 gram meel

Bereiding:

Pak een hoge pan en doe daar de melk, 1 kop suiker en 25 gram fijngemalen pistache noten in. Laat de melk op een laag vuur warm worden.

Pak een grote kom en doe daar de melkpoeder, bakpoeder, 2 theelepels suiker, 10 gram fijngemalen pistache noten, 3 eiwitten, theelepels olie en meel in. Meng alles tot een deeg. Maak van het deeg bolletjes ter grote van iets groter dan een knikker. Het deeg zal uitzetten in de melk. Als de melk kookt kan je de deegballetjes in de pan doen. Laat het deeg voor 25 minuten in het melk koken. Als het deeg heeft gekookt kan je de balletjes verdelen over verschillende schalen/bordjes met de melk uit de pan. Hak de overige pistache (10 gram) noten grof en strooi deze over de rasmalai heen. Laat de rasmalai koud worden en dan is het tijd om te genieten van je dessert.

Tip:

De rasmalai is ook erg lekker wanneer hij lauw wordt geserveerd.