Rooth is een parsad dat gebruikt wordt bij Hindoestaanse kerkdiensten. Daarnaast is het ook lekker om als toetje te eten of als lekker tussendoortje. Dit gerecht is voor 15 personen

Ingrediënten:

  • 1 kilo patentbloem
  • 500 gram kristalsuiker
  • Halve liter halfvolle melk
  • 1 liter gheeuw ( om te frituren)
  • 50 gram blanke rozijnen (optioneel)

Bereiding:

Kook in een diepe pan de melk, de suiker en eventueel de rozijnen. Als de suiker is gesmolten kan de pan van het vuur af, laat het geheel lauw worden. Doe in een grote kom de meel en voeg daar stapsgewijs het mengsel van de melk, suiker en rozijnen in. Als het mengsel erin zit kneed je het tot een deeg. Verdeel de deeg in 15 bolletjes ( meer of minder mag ook). Rol ze ongeveer tot 10-15 cm uit. Pak een grote hapjes pan of een gietijzeren pan en doe daar de liter gheeuw in. Laat de gheeuw heet worden, zodra de gheeuw heet is voeg je de rooth toe en laat je deze aan beide kanten bruin worden. Daarna is de rooth klaar om te serveren.