Sem aloe is een groente die lekker is om bij rijst te eten. Dit gerecht is voor 2-4 personen

Ingrediënten:

 • 500 gram sem
 • 3 grote aardappelen
 • 2-3 gekookte eieren
 • 1 ui
 • 2-3 teentjes knoflook
 • 1 Madam Jeannette peper
 • 1 tomaat
 • 1 theelepel tomatenpuree
 • 1 theelepel masala
 • 1 theelepel zout
 • 1 theelepel zwarte peper
 • Half kopje water
 • Olie

Bereiding:

Maak de sem schoon door ze te peulen als snijbonen. Was ze goed schoon. Snijd de ui, knoflook en peper fijn. Schil de aardappelen en snijd die in blokjes. Kook de eieren en schil deze. Doe olie in de pan, als de olie heet is voeg je de ui, knoflook en peper toe. Wanneer de uien lichtbruin zijn doe je de theelepel masala in de pan. Laat deze 1 minuut meebakken en doe dan de eieren in de pan. Laat de eieren een minuut meebakken en voeg dan de aardappels en sem toe. Schep het geheel goed om op middelmatig vuur. Voeg de tomaten, tomatenpuree, zout en zwarte peper toe. Laat het geheel 5 minuten meebakken. Na 5 minuten moet het vuur op een laag vuurtje en doe je er een half kopje water bij in. Laat alles 15 minuten sudderen. Als de aardappels klaar zijn dan kan de sem geserveerd worden.