Bokking chutney Hindoestaansekeuken.nlBokking is een vis die bijna dezelfde smaak heeft als makreel. Het is een droge vis waar je lekkere chutney van kan maken. Dit gerecht is voor 2-4 personen

Ingrediënten:

  • 1 droge gerookte Bokking
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 Madam Jeannette peper
  • 1-2 theelepels zout

Bereiding:

Pak een groot stuk aluminiumfolie waarin de vis past. Zorg ervoor dat de vis helemaal is ingepakt in de folie. Leg de vis die omhuld is met folie 10 minuten op het vuur. De eerste 5 minuten aan de ene kant en de andere 5 minuten aan de andere kant. Na 10 minuten haal je de Bokking van het vuur af ( pas op, de folie is heet) en ontvel je de vis. Snijd je peper, ui en knoflook fijn. Pak een pan en laat die heet worden. Voeg dan je mengsel van ui, knoflook en peper toe. Laat het geheel goudbruin worden en voeg dan de vis toe. Schep de vis op middelmatig vuur regelmatig om. Schep alles 3 minuten goed door. Naar eigen smaak zout toevoegen.

Tip:

Wil je geen chutney maken van de Bokking? Dat kan! Je kan de Bokking zonder peper of een klein beetje peper maken. Op deze manier wordt de vis het hoofdgerecht in plaats van een scherp bijgerecht.