Bananen Choka Hindoestaansekeuken.nlBananen choka is een zoete banaan die je verandert in een pittige, zoute en zoete banaan. Deze smakencombinatie is erg lekker en zeker waard om een keer uit te proberen. Dit bijgerecht is voor 2-4 personen

Ingrediënten:

  • 1 zoete rijpe gebakken banaan
  • halve ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 Madam Jeannette peper
  • 1,5 theelepel zout
  • 1,5 eetlepel kristalsuiker
  • olie

Bereiding:

Schil de banaan en snijd hem vervolgens in schuine plakjes. Stam de halve ui, knoflook, zout en peper in een stamper fijn. Je kan het mengsel ook fijn mixen in een mixer. Neem een grote koekenpan en laat deze warm worden. Doe er vervolgens olie in en laat deze ook eerst goed warm worden. Daarna de banaan aan beide kanten kort lichtbruin aanbakken op middelmatig vuur. Voeg daarna je stamp/mix mengsel in de olie, dus niet op de banaan. Het mengsel moet even meebakken in de pan tot het een beetje bruin begint te kleuren. Daarna de banen gaar bakken in dezelfde pan aan beide kanten. Als de bananen gaar zijn haal je ze uit de pan. Strooi daarna kristalsuiker over de gebakken banaan.

Tip:

Serveer deze gebakken banaan bij nasi, macaroni, witte rijst en bami.

Als je de bananen liever niet zoet wil hebben kan je er extra zout overheen doen zodat je een lekkere pittige zoute banaan hebt.