Pom Hindoestaansekeuken.nl

Pom Hindoestaansekeuken.nl

Dit heerlijke pom gerecht is voor 4-6 personen

Ingrediënten:

–  1 pak pomtajer
– 1 ui
– 3 grote teentjes knoflook
– 1 madame Jeannette peper
– 1 pot piccally
– 4 maggiblokjes
– 1 tomaat
–   1 theelepel tomatenpuree
– 1 theelepel kentjoer
– 3-4 jeneverbessen
– 2-3 theelepels zout
– 1 theelepel zwarte peper
– 100 gram doperwten
– 500 gram kipfilet of kippenbouten ( je kan ze ook beide gebruiken)
– 3-4 eetlepels ketjap manis
– Ovenschaal

Bereiding pomtajer:

De pomtajer komt uit de diepvries. Laat de pomtajer helemaal ontdooien totdat er een glad mengsel ontstaat. Als het een glad mengsel is kan je de maggiblokjes fijn knijpen en door de pomtajer heen mengen. Doe dan 7 volle eetlepels van de piccally in het mengsel. ( Als de stukjes in de piccally nog te dik zijn dan doe je het even door een mixer). Daarna kan de gebakken kipfilet in de pomtajer en meng je het geheel goed door. Vet de oven schaal in met boter en doe het pomtajer mengsel in de ovenschaal. Laat de pom 1 uur  en 15 minuten op 200 graden in de oven garen. Als de pom een donkere kleur heeft gekregen is deze klaar. Zie afbeelding.

Bereiding kipfilet:

Snijd de kipfilet in blokjes en was deze goed. snijd de ui, knoflook teentjes en peper fijn. Doe de olie in een pan en laat deze heet worden. Doe vervolgens de ui, knoflook teentjes en peper in de hete olie. Als de ui goudbruin is kan de kipfilet in de pan. Laat het vuur op een hoog pitje staan en bak de kipfilet gaar. Doe de kentjoer, jeneverbessen, zwarte peper, zout, ketjap en tomatenpuree in de pan en roer het geheel goed om. Was de tomaat en snij deze in kleine blokjes, voeg deze vervolgens toen aan de kipfilet. Als de tomatenblokjes zijn gesmolten kunnen de doperwten worden toegevoegd. Zet het vuur op een middelmatig pitje en roer het geheel goed door. Laat dit ongeveer 5 minuten sudderen en doe dan het vuur uit.

Serveertip

Serveer de pom met basmati rijst. Het is ook lekker om de pom zonder rijst te eten. Enjoy!