Surinaamse nasi Hindoestaansekeuken.nl

Deze Surinaamse nasi is vol van smaak en makkelijk te bereiden. Op bijna elk Hindoestaans feestje wordt er nasi geserveerd, dit maakt meteen duidelijk hoe lekker deze nasi wordt gewonden in onze cultuur. Dit gerecht is bedoeld voor 4-6 personen

Ingrediënten:

Half pak kruidige nasi mix van Honig
– 2 eetlepels zoute ketjap
– 1 ui
– 2-3 teentjes knoflook
– 100 gram doperwten
– 1 maggiblok
– Zout
– Zwarte peper
– Halve madam Jeanette peper
– 500 gram Basmati rijst
– Olie

Bereiding:

Bereid de Basmati rijst zoals staat vermeld op de verpakking. Schil de knoflook en ui. Snijd de knoflook, ui en peper fijn. Doe olie in de pan, als de olie heet is doe je de knoflook, ui en peper en maggiblok in de pan. Als de uien goudbruin zijn doe je de helft van de kruidige nasi en doperwten in de pan. Laat dit 2 min koken. Doe de gekookte rijst in de pan. Zet het vuur op middelmatig en schep de nasi goed om. Doe er nu 2 volle eetlepels zoute ketjap in. Zet het vuur op hoog en bak het geheel 5 minuten, daarna is de nasi klaar.

Tips:

Deze nasi wordt ook regelmatig met vlees gemaakt. U kunt kipfilet koken in een pan met een kip bouillon blokje, als de kip gekookt en gaar is moet de kip gepluisd worden. Als de ui, knoflook, peper en maggi blok, kruidige nasi en doperwten in de pan zitten kan de kipfilet erbij. Laat dit geheel 5 min op hoog vuur bakken.
Er kan ook Surinaamse kip uit de oven worden gebruikt. Dit recept zal ik spoedig plaatsen op de website.