Surinaamse bami Hindoestaansekeuken.nl

Surinaamse bami is een ideaal gerecht om te bereiden wanneer u niet veel tijd heeft om in de keuken te staan. Daarnaast is dit een lekker gerecht wat op vele feesten wordt geserveerd. Dit gerecht is bedoeld voor 4 personen

Ingrediënten:

–  250 gram pak bami
– 1 ui
– Halve madam Jeanette peper
– 2-3 teentjes knoflook
– 1-2 theelepels zout
– 1 theelepel zwarte peper
– 2 eetlepels zoute ketjap
– Surinaamse pindasambal
– 100 ml water
– Olie

Bereiding: bami 

Bereid de bami volgens de verpakking. Schil de uien en knoflook, snijd de ui, knoflook en peper fijn. Doe een scheutje olie in de pan en laat de olie warm worden. Doe de knoflook, uien en peper in de pan. Als de uien goudbruin zijn gaat de klaargemaakte bami in de pan. Schep het geheel op hoog vuur goed om. Doe de eetlepels ketjap, zout en zwarte peper in de pan. Laat het vuur op hoog staan en schep het geheel 5 minuten om. Naar eigen smaak zout toevoegen.

Bereiding pindasambal:

Doe een kwart van het zakje in een pan en voeg 100 ml water toe. Laat de pan op middelmatig vuur staan en blijf de pindasambal goed door roeren. De klonten moeten helemaal opgelost zijn. Als de pindasaus dik is geworden is hij klaar om te serveren.

tips:

Deze bami kan ook bereid worden met groenten. U kunt een kant en klare groentemix kopen, maar u kunt er ook verse groenten in doen zoals; paprika, prei en taugé. Als u de uien, knoflook en peper hebt gebakken doet u de groenten in de pan.
Voor de pindasaus kunt u een Surinaamse pindasaus  gebruiken, die te verkrijgen is in tropische supermarkten. U kunt ook uw eigen favoriete pindasaus gebruiken