Surinaamse macaroni Hindoestaansekeuken.nlAls u een keer geen tijd heeft om uitgebreid te koken, maar wel lekker wilt eten is dit het ideale recept. Dit gerecht is voor 4-6 personen

Ingrediënten:

– 1 pak macaroni schelpen
– 500 gram kipfilet
– 2-3 eetlepels zoute ketjap
– 1 Prei
– 1 pak taugé
– 1 grote ui
– 3 teentjes knoflook
– Halve madam Jeanette peper
– Olie
– Zout
– 2 kip maggiblokjes
– Zwarte peper

Bereiding:

Kook de macaroni volgens de verpakking. Kook de kipfilet in een pan met water en doe daar 1 kip maggi blokje in, als de kipfilet klaar is moet u hem gaan pluizen in wat grovere stukken. Snijd de groente ui, knoflook en peper  in fijne stukjes. Maak de tauge schoon door het zwarte/ bruine puntje van de stengel weg te halen. Was de groente goed.
Doe olie in de pan, doe de ui, knoflook, peper  en maggiblok in de pan. Als de ui goudbruin is gaan alle groenten in de pan. Voeg 1 eetlepel ketjap toe. laat het geheel 5 minuten bakken op hoog vuur. Doe de macaroni in de pan en meng goed door. Voeg nu 2 eetlepels ketjap toe. Kijk of de schelpen bruin zijn, zo niet dan voegt u nog een beetje ketjap toe. Voeg zout en zwarte peper toe. Laat geheel nog 5 minuten op hoog vuur bakken en dan is het klaar om te serveren. Voeg zout naar smaak toe.

Tip:

Heeft u geen tijd om de groente te snijden dan kunt u een kant en klaar macaroni pakket kopen die in de koeling ligt bij de supermarkt.
Andere suggesties die passen als groente in de macaroni: Paprika, doperwten, mais en champignon.
Serveer de frisse salade die tussen mijn recepten staat bij de macaroni, het zorgt ervoor dat je gerecht nog lekkerder wordt.