Ik wil u graag kennis laten maken met een pittig Hindoestaanse lekkernij die vaak op bruiloften en verjaardagen worden geserveerd. Dit gerecht is voor 2-4 personen
Ingrediënten:
– 1 blik kikkererwten
– 1 grote ui
– 2-3 teentjes knoflook
– Halve tot hele madam Jeannette peper
– 1 tomaat
– 1 theelepel tomatenpuree
– 1 eetlepel olie
– 3 theelepels zout
Bereiding:
De kikkererwten zitten in een blik met water, open je blik en laat al het water uit het blik lopen. Schil de ui en knoflook teentjes. Snipper je ui, knoflook en peper fijn. Doe een eetlepel olie in de pan en laat de olie warm worden. Als de olie warm is doe je de ui, knoflook en peper in de pan. Laat je ui, knoflook en peper licht bruin worden. Vervolgens doe je de kikkererwten in de pan en schep je die goed om. Doe zout en een theelepel tomatenpuree in de pan en roer het goed door. Snijd je tomaat in kleine blokjes en doe die ook in de pan. Laat je ghoegeri ongeveer 5-8 minuten gaar worden op laag vuur. Als de tomaten gesmolten zijn is de ghoegeri klaar. Naar eigen smaak zout en peper toevoegen.
Geef een reactie