Pompoen Hindoestaansekeuken.nl

Vele mensen hebben bij het idee van pompoen eten een raar beeld. Maar in werkelijkheid is pompoen een lekkere zoete groente die je met rijst of roti kan serveren. Dit gerecht is voor 2-4 personen

Ingrediënten: 

– 1 pompoen
– 1 ui
– 3-4 teentjes knoflook
– zout
– 1 volle eetlepel masala (kerrie)
– 1-2 eetlepels suiker
– 1 eetlepel gemalen komijnenzaad
– olie

Bereiding:

Schil je pompoen en snijd de pompoen in blokjes. Schil je ui en knoflook teentjes en snijd ze fijn. Doe in een hoge pan olie en laat de olie warm worden. Vervolgens doe je er de ui en knoflook in. Laat je ui en knoflook licht bruin worden en doe er een volle theelepel masala in. Laat de masala 1 minuut mee bakken. Doe daarna de pompoen in de pan en schep de pompoen goed door de masala heen. Vervolgens doe je er een halve theelepel zout, en 1 eetlepel suiker in en 1 eetlepel gemalen komijnenzaad . Laat je pompoen 10 minuten op middelmatig vuur bakken en doe er een half glas water in. Na 10 minuten is je pompoen zacht en kan je de blokjes met een vork fijn prikken tot een glad mengsel. Doe het vuur uit en proef of je de pompoen zoet genoeg vind. Naar eigen smaak suiker toevoegen.