Vele mensen hebben bij het idee van pompoen eten een raar beeld. Maar in werkelijkheid is pompoen een lekkere zoete groente die je met rijst of roti kan serveren. Dit gerecht is voor 2-4 personen
Ingrediënten:
– 1 pompoen
– 1 ui
– 3-4 teentjes knoflook
– zout
– 1 volle eetlepel masala (kerrie)
– 1-2 eetlepels suiker
– 1 eetlepel gemalen komijnenzaad
– olie
Bereiding:
Schil je pompoen en snijd de pompoen in blokjes. Schil je ui en knoflook teentjes en snijd ze fijn. Doe in een hoge pan olie en laat de olie warm worden. Vervolgens doe je er de ui en knoflook in. Laat je ui en knoflook licht bruin worden en doe er een volle theelepel masala in. Laat de masala 1 minuut mee bakken. Doe daarna de pompoen in de pan en schep de pompoen goed door de masala heen. Vervolgens doe je er een halve theelepel zout, en 1 eetlepel suiker in en 1 eetlepel gemalen komijnenzaad . Laat je pompoen 10 minuten op middelmatig vuur bakken en doe er een half glas water in. Na 10 minuten is je pompoen zacht en kan je de blokjes met een vork fijn prikken tot een glad mengsel. Doe het vuur uit en proef of je de pompoen zoet genoeg vind. Naar eigen smaak suiker toevoegen.
augustus 29, 2017 op 12:19 pm
Uw recepten zijn geweldig goed uitgelegd
augustus 29, 2017 op 12:29 pm
Dankuwel. Dat vind ik fijn om te horen!
augustus 14, 2019 op 2:30 pm
Beste kok, dank voor uw duidelijk recept, ik ga direct aan de slag met alle ingrediënten. Nog nooit eerder gemaakt, wel gegeten bij familie. Eet je dit met rijst? Of met een rotiplaat?
augustus 14, 2019 op 2:46 pm
Ik heb t al gevonden in uw recept . Kan er nog een bijgerecht bij? Wat adviseert u? Krupuk of zoet zuur?
november 24, 2019 op 12:24 pm
Is het 1 theelepel of 1 eetlepel masala. Ik hoor het graag van u, dan ga ik het van de week uitproberen