Als je zin hebt in een lekker Hindoestaans gerecht dat niet al te moeilijk te bereiden is heb ik hier het perfecte gerecht. Ghingha zijn heerlijke garnalen in masala. Het is makkelijk te bereiden en het past bij allerlei soorten groenten. Dit gerecht is bedoeld voor 2-4 personen
Ingrediënten:
– 500 gram gamba garnalen
– 1 volle theelepel masala (kerrie)
– 1 grote ui
– 1 Maggiblok
– 2-3 teentjes knoflook
– Halve madam jeanette peper
– 1 tomaat
– 1 theelepel tomatenpuree
– 3 takjes selderij
– Zwarte peper
– 1-3 theelepels zout
– Olie
– Water
Bereiding:
Haal de darmen van de garnalen weg als die nog in je garnalen zitten en was de garnalen( Er zijn ook gamba’s te koop waarvan de darmen al zijn verwijderd).Schil je ui en knoflook teentjes. Snipper je ui, knoflook en peper. Doe de olie in de pan en laat de olie warm worden. Als de olie heet is doe je de ui, knoflook en peper in de pan. Als de ui bruin begint te worden doe je er een volle theelepel masala in en de maggiblok. Laat je masala 1 minuut meebakken. Vervolgens doe je de garnalen in de pan en schep je die goed om in de masala, je garnalen moeten licht bedekt zijn met de gele kleur van masala( je garnalen worden donkere als je ze langer bakt). Doe een theelepel zout, theelepel zwarte peper en een theelepel tomatenpuree in de garnalen en schep de garnalen nog eens om. Laat je garnalen nu 5 minuten bakken op middelmatig vuur. Was en snijd je tomaat nu in kleine blokjes. Doe de tomaat in de pan en laat de tomaten ongeveer 2 minuten mee koken. Neem een half glas water en doe die ook in de pan en doe de deksel op de pan. Laat het geheel ongeveer 20 minuten koken op middelmatig vuur. Je doet er een half glas water in omdat je op die manier een dikke kerriesaus krijgt die je kan gebruiken om over je rijst heen te doen. Na 10 minuten zal de kerriesaus al dik zijn( als dat nog niet het geval is laat je hem nog even op het vuur staan tot dat die wel dik is geworden). Snijd de selderij en doe die bij de garnalen, roer alles goed door en dan is het tijd om te serveren. Naar eigen smaak peper en zout toevoegen.
Serveertip:
Er zijn verschillende groenten te serveren bij dit gerecht waardoor het een compleet geheel wordt. Wij adviseren om er dhaal bij te doen, bladspinazie of tajerblad.
Geef een reactie