Makreel is een heerlijke vis die met bijna elke groente kan serveren. Dit gerecht is voor 2-3 personen
Ingrediënten:
– 1 gerookte makreel
– 1ui
– 3 teentjes knoflook
– Halve tomaat
– 1 theelepel tomatenpuree
– Halve madam Jeanette peper
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel zwarte peper
– Olie
Bereiding:
Maak de vis open en haal al de vis uit het velletje. Verwijder zoveel mogelijk graten. Schil de ui en knoflook. Snijd de ui, knoflook en peper fijn. Doe de olie in de pan en laat dit warm worden. Doe de ui en peper in de pan. Als de ui lichtbruin is doe je de knoflook in de pan. Doe de vis in de pan en schep het geheel goed om op middelmatig vuur. Doe de theelepel tomatenpuree, zout en zwarte peper in de pan. Schep het geheel goed om en laat deze staan op het vuur, doe de deksel op de pan. Was de tomaat en snijd de tomaat in kleine blokjes en voeg die toe aan de vis. Schep het geheel nog eens goed om en doe de deksel weer op de pan. Af en toe weer even omscheppen anders brand de vis aan. Als de tomatenblokjes zijn gesmolten is de vis klaar. Naar eigen smaak zout toevoegen.
Geef een reactie