Bruine bonen met kip Hindoestaansekeuken.nlEen van mijn favoriete gerechten is bruine bonen met rijst en lekker veel vlees. Omdat ik dit gerecht elke dag wel kan eten wil ik dit graag met jullie delen. Dit gerecht is bedoeld voor 4-6 personen

Ingrediënten:
– 1 blik bruine bonen
– 500 gram kipfilet
– 1 rookworst (optioneel)
– 1 grote ui
– 2-3 teentjes knoflook
– 1 madam jeanette peper
– 1 kip maggieblok
– 3 jeneverbessen
– 2 laurierblaadjes
– 1 theelepel gemalen kentjoer
– 1 theelepel tomatenpuree
– 1 tomaat
– Zout
– Olie
– 1 eetlepel zoete ketjapsaus
– 1 eetlepel zoute ketjapsaus
– ( 1 halve eetlepel suiker, optioneel)

Bereiding:

Snij de kipfilet in blokjes en was de kipfilet blokjes. Schil de ui en knoflook teentjes. Snipper de ui, knoflook en peper. Doe olie in de pan en laat de olie goed heet worden. Doe vervolgens je ui, knoflook, peper en maggieblok in de pan. Als je knoflook, ui en peper bruin begint te worden doe je de kipfilet blokjes in de pan. Bak de kipfilet blokjes gaar. Doe zout, kentjoer, tomatenpuree, laurierbladen, jeneverbessen en de 2 soorten ketjapsausen in de pan en laat dit ongeveer 5 minuten bakken, zo trekken de smaken goed in het vlees. Vervolgens snijd je de rookworst in rondje plakjes en doe je die ook in de pan zodat die ook kan meebakken. Was en snij je tomaat in blokjes en doe die ook in de pan. Bak de kipfilet 15 minuten op zacht vuur en doe dan de bruine bonen in de pan. Zorg ervoor dat de bruine bonen onder water staan in de pan, als het vocht van de bruine bonen in de pot niet voldoende is doe je er wat water bij. Draai de bruine bonen goed om in de pan. Omdat er water is bijgekomen wordt de zout smaak wat minder dus voeg nog een beetje meer zout bij de bruine bonen. Laat je bruine bonen 30 minuten koken op middelmatig vuur zodat de bruine bonen smaak goed in het gerecht trekt. Naar eigen smaak zout en peper toevoegen.

Serveertip:

Bij de ingrediënten staat onderaan een halve theelepel suiker toevoegen. Sommige mensen vinden het lekker als de bruine bonen een beetje zoet smaken. Je kan de suiker toevoegen als je de bruine bonen 15 minuten laat koken. Als de bruinen bonen iets te heet zijn geworden door de peper kan je ook een beetje suiker toevoegen zodat de bruine bonen minder heet smaken.