Surinaamse pasteitjes hindoestaanse keukenSurinaamse kip pasteitjes zijn lekker als tussendoortje, maar het is ook leuk om te serveren op een feestje. Dit gerecht is voor 2-4 personen

Ingrediënten:

– 250 gram kipfilet
– 1 grote pot doperwten en wortels
– 1 ui
– 2-3 teentjes knoflook
– 1 maggiblokje
– kipbouillon blokje
– 1 theelepel kentjoer
– 1-2 theelepels zout
– 1 theelepel zwarte peper
– 1 eetlepel olie
– 1 pak bladerdeeg
– 1 geklopte ei

Bereiding:

Als u de bladerdeeg in de vriezer heeft, haal die er dan uit zodat die is ontdooit voordat u hem gaat vullen. Kook de kipfilet in het water met de kipbouillon blok. Als de kip gaar is moet die gepluisd worden in fijne stukjes kipfilet. Schip de ui en knoflook en snij deze fijn. Doe olie in de pan en laat de ui en knoflook licht bruin worden. Doe dan de gepluiste kipfilet in de pan en voeg daarbij de zout, zwarte peper en kentjoer toe. Bak de kipfilet op middel hoog vuur voor ongeveer 5 minuten. Doe nu de doperwten en wortels erbij en bak deze mee voor 5 minuten. Voeg na eigen smaak zout toe. Doe de oven op 180 graden en laat deze even warm worden. Laat de vulling van de pasteitjes 10 minuten afkoelen, zo kan je de vulling makkelijker in de bladerdeeg doen. Vul de bladerdeeg en bestrijk de bovenkant met een dun laagje ei zodat je straks een mooie bruine gloed heb op je pasteitje. Doe daarna de pasteitjes in over op 180 graden gedurende 30-40 minuten.