Petjel is een vegetarisch gerecht wat op feestjes wordt geserveerd. Het is overigens ook lekker om als tussendoortje thuis te eten. Dit gerecht is voor 2-4 personen.

Ingrediënten:

  • 250 gram kousenband
  • 200 gram taugé
  • 500 gram spitskool of witte kool
  • ( Dagoe blad)
  • pittige pindasaus van de Surinaamse toko
  • 4 theelepels zout

Bereiding:

Maak de taugé en kousenband schoon. Snijd de spitskool en kousenband in stukjes (zie afbeelding). Kook in een hoge diepe pan water en voeg daaraan de zout toe. Als het water kookt voeg je de kousenband toe. Deze laat je 5 minuten koken. Daarna laat je de kousenband uitlekken in een vergiet. Doe daarna de taugé in de pan en laat deze 2 minuten koken. Daarna kan de spitskool of witte kool in de pan. Laat de spitskool of witte kool 3 minuten koken. Laat alle groenten in een vergiet uitlekken. Daarna kan de pindasaus gemaakt worden zoals op de verpakking staat vermeld. Daarna kunt u alle groenten op een bordje leggen en daarvoor pindasaus naar eigen smaak toevoegen.

variatietip:

U kunt er ook voor kiezen om dagoe blad aan de petjel toe te voegen. De dagoe blad moet ongeveer 2 minuten koken en daarna laten uitlekken in een vergiet.