FullSizeRender

Heerlijke mihoen wat eenvoudig te bereiden is. Het gerecht is voor 2-4 personen

Ingrediënten:

  • 1 pak mihoen
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 Spaanse pepers
  • 1 theelepel kentjoer
  • 1-2 takjes selderij
  • 1 pak speklapjes
  • Gekruide zoet zoute ketjap van Helen
  • 1 eetlepel olie

Bereiding:

Snipper de ui, peper en knoflook fijn. Snijd de varkenslapjes in blokjes. Kook de mihoen volgens de verpakking. Verhit een pan met de olie. Als de olie heet is kan de knoflook, uit en peper worden toegevoegd. Als het geheel bruin is kunnen de speklapjes worden meegebakken. Voeg de gekruide ketjap, selderij en kentjoer toe. Laat het geheel 10 minuten goed bakken op middelmatig vuur. Als de speklapjes gaar en bruin zijn kan de mihoen worden toegevoegd. Meng de mihoen goed door het vlees heen en voeg nog 2 eetlepels ketjap toe zodat de mihoen bruin wordt. Het gerecht is klaar om te serveren.

Tip:

Het gerecht kan ook gemaakt worden zonder vlees. Ik heb bewust gekozen om er geen zout aan toe te voegen omdat de ketjap al zoutig is. U kunt er altijd voor kiezen om extra zout toe te voegen.