IMG_4204

Dit gerecht is een lekker ouderwets groentegerecht. Het gerecht is voor 2-4 personen

Ingrediënten:

 • 500 gram kipfilet
 • 2 aubergines
 • 2 grote tomaten
 • 3-4 grote aardappelen
 • 1 madam Jeannette peper
 • 1 ui
 • 3 knoflook teentjes
 • 2-3 theelepels zout
 • 1 eetlepel olie
 • 2 grote eetlepels masala ( Surinaamse kerrie)
 • 200 ml water

Bereiding:

Schil de knoflook teentjes en ui en snipper deze vervolgens fijn. Snijd de madam Jeannette peper ook fijn. Snijd de kipfilet in blokjes en was deze schoon. Was de aubergines en snijd deze in middelgrote blokjes. Schil de aardappelen en verdeel deze door vieren. Snijd de tomaat in blokjes.

Doe 1 eetlepel olie in de pan en laat deze heet worden. Voeg vervolgens de ui, knoflook en peper toe. Als deze lichtbruin beginnen te worden voeg je daar de gesneden tomaat aan toe. Voeg dan de twee eetlepels masala toe. Laat het geheel goed bakken. Doe dan de 500 gram kipfilet blokjes in de pan en bak deze goed door op middelhoog vuur. Doe dan de aardappelblokjes in de pan en laat deze op hoog vuur voor 5 minuten meebakken. Schep het geheel goed om. Doe dan de aubergine blokken erbij en voeg zout toe. Laat dit geheel 10 minuten op hoog vuur bakken en schep regelmatig om zodat de groente niet aan de bodem van de pan blijft plakken. Na 10 minuten voegt u er 200 ml water aan toe. Laat het geheel 2o minuten op zacht vuur sudderen. Als de aardappels zacht zijn is het gerecht klaar.

Serveertip:

De aubergine kunt u serveren met Basmati rijst of met roti.