Bojo kan bij elke gelegenheid worden geserveerd. Het is leuk om te serveren op een feestje of gewoon lekker voor je gezin. Dit recept is voor 10 personen.
Ingrediënten:
– 1 kilo verse cassave
– 200 gram geraspte kokos
– 250 gram suiker
– 150 ml. melk
– 150 gram gesmolten boter
– mespunt zout
– 2 zakjes vanille suiker
– gekleurde muisjes (optioneel)
– 1-2 theelepels amandel essence (optioneel)
Bereiding:
Rasp de cassave fijn. Je kan er ook voor kiezen om al geraspte cassave te kopen, maar vers is lekkerder. Meng de cassave met de kokos, suiker, melk, gesmolten boter, zout, vanille suiker en amandel essence. Beboter vervolgens een ovenschaal en doe daar het mengsel bij in. Verdeel het mengsel over de ovenschaal.
Heteluchtoven: 190 graden, 20 minuten
Elecktrische oven: 200 graden, 45 minuten.
Als de bojo is gebakken moet hij ongeveer 1,5 uur afkoelen. Vervolgens de muisjes over de bojo sprenkelen en de bojo is klaar om te serveren.
Geef een reactie