Heeft u wel eens van die dagen dat u niet zoveel zin heeft in koken? Dan heb ik hier een makkelijk, simpel maar vooral lekker recept.
Ingrediënten:
- 160 gram basmati rijst
- 1 ui
- 2 knoflook
- Halve madam Jeannette peper
- 1- 2 eieren
- Zout
- Zwarte peper
- 1 eetlepel olie
Bereiding:
Bereid de rijst volgens de verpakking of in een rijstkoker. Zorg ervoor dat het rijt klaar is voordat je begint aan de volgende stappen.
Snijd de ui, knoflook en peper fijn. Doe olie in de pan en laat deze warm worden. Voeg vervolgens het mengsel van je ui, knoflook en peper toe. Laat het mengsel goudbruin worden. Als het mengsel goudbruin is voeg je de rijst toe. Zet het vuur op een zachte stand zodat de rijst niet aan je pan aanbrand. Meng het geheel goed door en voeg vervolgens zout en zwarte peper toe. Maak midden in de pan ruimte vrij om de eieren in los te breken. Als er in het midden een gat is doe je de eieren erin en blijf je de eieren mengen met een lepel totdat het scrambel eggs is geworden. Daarna meng je het geheel nog 3 minuten goed door. Voeg naar eigen smaak zout en peper toe.
Tip: Als er nog overgebleven rijst is van de vorige dag kan je dat prima gebruiken voor de baka bhaat. Zo kan je nog iets nuttigs doen met je left overs van de vorige dag.
Geef een reactie