Een lekker pittig biryani gerecht voor 2-4 personen

Ingrediënten:

  • 1 pak biryani mix
  • Basmati rijst
  • 1 ui
  • 500 gram garnalen
  • 1 tomaat
  • 2-3 grote aardappels
  • 2 eetlepels olie
  • 1 kopje water
Bereiding:
Snijd de ui fijn. Snijd de aardappelen in blokjes. Doe olie in de pan en laat deze warm worden. Als de olie heet is kan de ui in de pan. Laat deze goudbruin worden. Als de ui goudbruin begint te worden kunnen de garnalen in de pan. Schep het geheel goed om en voeg dan de aardappelblokjes en Biryani mix toe in de pan. Schep het geheel goed om en laat het geheel op middelmatig vuur staan. Zet 2 (240 gram) kopjes rijst in de rijstkoker of maak de rijst volgens de verpakking. Snijd de tomaat in blokjes en voeg deze toe aan het geheel. Als de tomatenblokjes zijn gesmolten kan er een kopje water bij. Laat het geheel ongeveer 20 minuten sudderen op een laag pitje. Als de aardappelen klaar zijn kan de rijst  worden toegevoegd aan de garnalen. Schep het geheel nog eens door en dan is het Biryani gerecht klaar om te serveren.
Tip:
Hoe meer kruiden je van de Biryani mix in je gerecht doet hoe scherper het gerecht wordt. Je kan ervoor kiezen om de gehele inhoud van het zakje aan je garnalen toe te voegen, maar als dat te heet is dan is de helft of een kwart ook goed. De kruiden zijn namelijk sterk dus de Biryani smaak proef je ook absoluut terug in je gerecht.