Kippenpoten in casripo

Heerlijke kippenpoten bereid in zoute ketjap. Dit gerecht is voor 2 personen

Ingrediënten:

 • 500 gram kippenpoten (of 4 stuks)
 • 1 ui
 • 3 teentjes knoflook
 • Halve madam Jeanette peper
 • 1-2 theelepels zout
 • 1-2 eetlepels zoute ketjap
 • 1 theelepel zwarte peper
 • 1 theelepel kentjoer
 • 1 theelepel tomatenpuree
 • Een halve tomaat
 • 1 maggiblokje
 • 4 jeneverbessen
 • 2 laurierblaadjes
 • 2 eetlepels olie
 • 250 ml water
Bereiding:
Hak de poten van de bout en verwijder het velletje. Het velletje mag er ook op blijven, maar ik vind het lekkerder zonder. Was de kip goed en laat deze uitlekken. Snijd de ui, knoflook en peper fijn. Doe de 2 eetlepels olie in de pan en laat de olie heet worden. Doe vervolgens de ui, knoflook en peper in de pan en laat deze goudbruin worden. Houd het vuur op middelmatig en doe de kippenpoten in de pan. Schep de poten goed om en voeg de maggiblok dan toe. Doe de kentjoer, jeneverbessen, laurierbladeren, tomaat, tomatenpuree, zout en zwarte peper in de pan. Laat het geheel 10 minuten op hoog vuur goed bakken. Voeg vervolgens de zoute ketjap toe en schep de kippenpoten nog eens 10 minuten op hoog vuur om. Na de 10 minuten kan het vuur op een lager vuur, voeg dan het water toe en laat het geheel ongeveer 30-45 minuten koken. Op deze manier wordt de kip lekker mals en zacht. Voeg naar eigen smaak zout toe.
Tip:
Na het wassen van de kip kunt u met een mes sneetjes maken in de kip waardoor de ketjap straks goed kan intrekken in de kippenpoten.