Sopropo is een hele bittere, maar erg lekkere groente. Dit gerecht is voor 2-3 personen.
Ingrediënten:
– 1 Surinaamse sopropo
– 1 blik sardien in tomatensaus
– 500 ml water
– 1-2 theelepels zout
– 3 theelepels olie
Bereiding:
Was de sopropo aan de buitenkant en snijd hem in 3 stukken. Haal de binnenkant van de sopropo eruit met een lepel. De binnenkant is een witte vulling die je niet nodig hebt. Kook het water, voeg daarin de zout toe en de sopropo. Laat de sopropo ongeveer 10 minuten koken in kokend water. De sopropo moet niet helemaal zacht gekookt worden, maar moet nog stevig zijn van buiten. Bereid de sardien in tomatensaus ( zie recept sardien in tomatensaus voor de bereiding). Laat de sopropo afkoelen. Als de sopropo is afgekoeld kan deze rijk worden gevuld met de sardien. Als de sopropo is gevuld moet deze ongeveer 5-10 minuten worden gebakken in een pan met olie. Als de buitenkant van de sopropo eruit ziet als mijn afbeelding dan is de sopropo klaar.
Geef een reactie