Dhaal is een groente die je kan serveren bij vele gerechten. Dhaal zijn gele erwten. Dit gerecht is voor 2-4 personen.
Ingrediënten:
- 150 gram gele spliterwten
- 1 ui
- 3 grote tenen knoflook
- HalveJeannette peper (optioneel)
- 1-3 theelepels zout
- 2-3 theelepels komijnenzaad
- 1 theelepel kurkuma poeder (hardie)
- 1 theelepel masala (kerriepoeder)
- 500 ml water
- 1 scheut zonnebloem olie
Bereiding:
Was de gele erwten in een vergiet. Doe de erwten in een pan met 250 ml water. Laat het vuur op zacht staan en laat de erwten rustig koken. Voeg de madam Jeannette, kurkuma en grof gesneden knoflook toe aan het water en laat deze in het water liggen. Meng dit goed door in de erwten. Laat de erwten nu een half uur inkoken. Snijd de uien in dunne ringen. Pak een andere pan en doe daar de olie in. Als de olie heet is voeg je de komijnenzaad toe en laat je die 2 minuten bakken. Voeg dan de uien en theelepel masala toe. Laat het geheel 2-3 minuten bakken en voeg dan alles toe aan de dahl. Voeg nu ook de laatste 250 ml water toe en laat de erwten helemaal kapot koken. Als de erwten kapot zijn en het water een dikkere pap wordt zoals op de foto dan is de dhaal bijna klaar. Voeg aan het einde de theelepels zout toe.
Tip:
Serveer de dahl bij basmati rijs. Het is ook lekker om de dahl te serveren met roti.
Geef een reactie