Sardien in tomatensaus is een makkelijk visgerecht die op verschillende manieren gegeten kan worden. Dit gerecht is voor 2-4 personen
Ingrediënten:
– 1 blik sardien in tomatensaus
– 1 ui
– 2-3 teentjes knoflook
– Een halve tot hele madam Jeannette peper
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel zwarte peper
– 1 scheutje olie
Bereiding:
Maak de vis schoon door alle graten te verwijderen. Snij de knoflook, ui en peper fijn. Doe de olie in de pan en fruit hierin de knoflook, ui en peper. Als het mengsel licht bruin is geworden gaat de sardien in de pan. Je kan ervoor kiezen om de tomatensaus uit blik ook in de pan te doen, maar meestal zit er al voldoende tomatensaus aan de vis zelf. Bak de sardien op middelhoog vuur en kook de sardien zoals op de afbeelding is weergegeven. Voeg aan het einde de zout en zwarte peper toe.
Tip:
Sardien op een pistoletje is ook een heerlijke combinatie. Je kan de sardien in tomatensaus als zondags ontbijtje, middag lunch of avondeten zien.
Serveer de sardien in tomatensaus met basmati rijst.
Geef een reactie