De mitha bhaat is een zoete rijstepap. Dit gerecht is voor 2 personen
Ingrediënten:
– Dessertrijst 10 eetlepels
– 200 ml volle melk
– 80 gram suiker
– 1 kopje water
– 1 kaneelstok
Bereiding:
Doe de dessertrijst in de pan met een kopje water. Doe de kaneelstok in de pan. Laat de dessertrijst op een laag vuur gaar koken. Als de dessertrijst is gekookt voeg je de melk toe en laat het geheel een dikke pap worden, zoals op de afbeelding. Voeg dan de suiker toe en meng het nog 5 minuten door. Na 5 minuten kan het vuur uit en meng je het geheel nog eens 5 minuten door. De mitha bhaat is nu klaar om te serveren.
Tip:
Er kunnen ook krenten worden toegevoegd aan de mitha bhaat. Doe deze de laatste 5 minuten in het mengsel en meng het geheel goed door.
november 29, 2015 op 7:41 pm
Deze mag je voor me maken didi
februari 22, 2016 op 4:51 pm
Mijn favoriete toetjes. Dankjewel voor je recept.