Kouseband is een groente die je kan serveren bij een hoofdgerecht. Dit gerecht is voor 2-4 personen.

Ingrediënten:

– 1 bos kouseband (400 gram)
– 1 ui
– 1-2 theelepels zout
– 2-3 aardappels
– 1 theelepel masala (kerrie)
– 3-4 kopjes water
– 1 Madam jeanette peper (optioneel)
– olie

Bereiding:

Snijd de kouseband en aardappels in stukjes, vervolgens wassen met koud water. Schil de ui en peper en snijd ze fijn. Verhit in een pan de olie, als de olie heet is voeg je de ui en peper toe. Als de ui lichtbruin wordt voeg je 1 theelepel masala toe, laat dit 1 minuut bakken. Daarna de kouseband en aardappel toevoegen. Schep het geheel goed om en laat 5 min op hoog vuur bakken. Daarna voeg je de zout en een laagje water toe. Laat het geheel 30 minuten sudderen. Zout naar smaak toevoegen.

Tip:

Als je wilt weten of je kouseband klaar is kan je kijken of je aardappels gaar zijn, als die gaar zijn is je kouseband klaar. Kouseband hoeft niet helemaal zacht gekookt te worden het is ook lekker als die nog een beetje knapperig is.