Baka Bana is een zoete banaan in een krokant jasje. Dit is een gerecht dat je kan serveren als een lekker hapje tussendoor of je kan het als bijgerecht gebruiken bij een hoofdgerecht. Dit gerecht is voor 3-4 personen.

Ingrediënten Baka Bana:

– 1 gele bakbanaan
– Olie
– 60 gram zelfrijzend bakmeel
– Halve theelepel zout
– 1 theelepel suiker
– 100 ml 7-up (optioneel of ander ongekleurde drank met prik)

Bereiding Baka Bana:

schil de bakbanaan. Vervolgens moet de bakbanaan in schuine plakken van ongeveer 5 a 8 cm worden gesneden.

Beslag:

Doe de bakmeel, de suiker, zout en drank in een kom en meng dit tot een glad mengsel. Als het beslag glad is kunt u de gesneden bakbanaan in de kom doen. Zorg ervoor dat de bakbanaan goed onder een laag beslag is besmeerd. Hierdoor krijgt de bakbanaan een krokant jasje. Zet een pan op het vuur en giet daar een laag olie in. Zorg ervoor dat de bakbanaan gefrituurd kan worden in de olie. Als het vuur heet is doe je de bakbanaan in de pan en bak je de bakbanaan goudbruin.

IMG_1858

Tips:

De bakbanaan is te verkrijgen in een Surinaamse toko of in de Jumbo met een exotische groenteafdeling. Om erachter te komen of de bakbanaan rijp is kun je zacht knijpen in de bakbanaan, als u er in kan drukken en de banaan voelt zacht aan is hij rijp. Als de buitenkant van de bakbanaan wat zwarte vlekjes heeft is dat geen probleem.

 

Serveertip:

U kunt er een (pittige) Javaanse saté saus bij serveren. Deze kunt u vrijwel in alle toko’s verkrijgen.