Chicken biryani

 

Veel mensen denken dat Indiaas eten te moeilijk is om te bereiden, maar vandaag laat ik jullie kennis maken met het gerecht chicken biryani. Dit gerecht is makkelijk te bereiden, maar vooral erg lekker. Chicken biryani is een pittig gerecht. Dit gerecht is voor 4-6 personen

Ingrediënten:
– 1 pak biryani masala ( scrol naar beneden voor de verpakking)
– 400 gram kipfilet
– 1 ui
– 2-3 teentjes knoflook
– 2 tomaten
– 2- 3 aardappelen
– Olie
– Zout

Bereiding:

Was en snijd je kipfilet in blokjes. Schil je ui en knoflook teentjes en snijd ze fijn. Doe olie in de pan en laat de olie goed warm worden. Vervolgens doe je ui en knoflook in de pan. Als je ui en je knoflook bruin begint te worden doe je de kipfilet in de pan. Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en doe ze in de pan met kipfilet. Was en snijd je tomaten in blokjes en doe die ook in de pan. Doe een theelepel zout in de pan en roer het geheel om. Vervolgens doe je de inhoud van het pak biryani in de pan met de kipfilet. Roer alles goed om en doe de deksel op de pan. Laat het geheel ongeveer 15 min koken op zacht vuur. Na 15 min prik je in de aardappelen om te kijken of die gaar zijn, als ze gaar zijn is je chicken biryani gerecht klaar. Naar smaak zout toevoegen.

Afbeelding