Phulauri

Dit gerecht is een heerlijk hapje die op een makkelijke manier gemaakt kan worden. Phulauri is een soort kleine oliebol met spinazie, uien knoflook en peper. Dit gerecht is voor 2-4 personen

Ingrediënten:

– 1 zak kant en klare phaulri mix
– Halve pak spinazie al a crème of bladspinazie uit de vriezer
– 1 eetlepel zout
– Halve fles zonnebloemolie
– 1 ui
– 2-4 teentjes knoflook
– Peper ( hoeft niet)
–  35 ml lauw water per 100 gram

Bereiding:

Gebruik een hoge pan waar veel olie in kan, het is de bedoeling dat je de phulauri balletjes ligt frituurt. Laat de olie goed heet worden. Schil je ui en knoflook teentjes. Snipper je ui en knoflook teentjes (peper). Doe de phulauri mix in een grote schaal en meng de mix met 35 ml lauw water per 100 gram. Het beslag moet er als een smeerbaar mengsel uit zien. Vervolgens doe je er spinazie, ui, knoflook, peper en zout in. Meng alles goed door elkaar. Maak daarna balletjes van je mix en doe het balletje in de pan tot dat ze bruin worden.

Serveertip:

Bij dit gerecht kan je tomaten chutney serveren. Je kan er ook een andere chutney bij serveren. Voor het recept van de tomaten chutney kun je op onze site kijken.

Phulauri mix