Doksi is een lekker eendgerecht uit de Hindoestaanse keuken

Ingrediënten:

 •  1 Doksi (eend) in stukjes gesneden
 • 2 uien
 • 8 teentjes knoflook
 • 1-2 madam Jeanette peper
 • 2 volle theelepels doksi masala
 • 1,5 theelepel chutney masala
 • 1 theelepel tomatenpuree
 • 2 kippenbouillon blokjes
 • Halve theelepel zwarte peper
 • Takjes selderij
 • Zout
 • Azijn
 • Zonnebloemolie
 • Water

 

Bereiding

Ik laat mijn eendenvlees bij de slager in stukjes hakken. Dit kunt u ook zelf doen. Daarna verwijder ik alle vet velletjes. Vervolgens was ik het vlees goed schoon. Pak een grote kom met water en was het vlees eerst met water. Vul de kom nogmaals en giet er een flinke scheut azijn over. Was het vlees goed in het azijn en spoel het vlees daarna nog drie keer grondig door. Laat het vlees uitlekken in een vergiet
Snijd de twee uien, knoflook en 1 peper fijn. Laat ongeveer vier volle eetlepels zonnebloem olie warm worden in de pan en voeg daarna de knoflook, uien, peper en bouillon blokjes toe. Als de uien bruin worden kan de doksi masala worden toegevoegd. Bak de doksi masala 1 minuut mee. Daarna kan het vlees worden toegevoegd. Bak deze op middelmatig vuur. Schep het vlees voor de komende 5 minuten goed om. Voeg daarna de tomatenpuree toe en schep het vlees daarna weer op middelmatig vuur, voor de komende 5 minuten om. Snijd daarna de andere peper in grove stukjes. Voeg daarna de chutney masala, grof gesneden peper en zwarte peper toe aan het vlees. Het vuur kan op het zachts worden gedraaid zodat het vlees kan sudderen. Schep daarna het vlees weer om. Voeg vervolgens water toe, het vlees moet net onder water staan. Doe de deksel op de pan en laat het vlees voor ongeveer 15 minuten sudderen. Na 15 minuten snij je de takjes selderij fijn en voeg je die toe. Naar eigen smaak ook zout toevoegen. Het vlees kan nog ongeveer 30 minuten op zacht vuur gaar koken. Als het water veranderd in een dikkere masala (kerriesaus), en het vlees mals is dan is de Doksi klaar. Als u houdt van een extra bite dan kan het vlees minder lang gekookt worden op het einde.