Heri Heri is een gerecht met veel verschillende smaken. Deze smaken zorgen ervoor dat u een heerlijke smaakexplosie proeft van zoet, zout en peper. Dit gerecht is voor 4 personen.

Ingrediënten:

– 1 pak bakeljauwfilet
– 2 zoete banenen
– 2 zoete aardappelen
– 1 pak cassave
– 1 ui
– 3 teentjes knoflook
– 1 madam Jeannette peper
– 1 tomaat
– Olie
– Zout

Bereiding:

Neem twee hoge pannen en vul deze met water. Doe in elke pan 1 theelepel zout. Laat het water eerst koken. Doe dan in de ene pan de cassave en laat deze 15 minuten garen. Haal de cassave uit de pan en laatt deze afkoelen. Snijd daarna de cassave en dikke plakken. Pak een koekenpan en doe daar een scheut olie in. Bak de cassave dan lichtbruin. U kunt er ook voor kiezen om de cassave alleen te koken en in plakken te snijden. Doe in de andere pan de twee zoete bananen en twee zoete aardappelen. Laat de schil erom heen zitten. Na ongeveer 10 minuten zijn de bananen klaar. Haal deze uit de pan en haal de schil van de banaan af. Na ongeveer 20 minuten zijn de aardappelen gaar. Laat de afkoelen en verwijder dan ook hier de schil van de aardappelen. Het water waar de bananen en aardappelen in hebben gezeten wordt helemaal zwart, daarom is het erg belangrijk dat de cassave apart worden gekookt van de aardappelen en bananen.

Bereiding batjauw (kabeljauw):

Kook water in een waterkoker. Pak een kom en leg daar de batjauw in. Giet het kokende water in de kom en laat de batjauw ongeveer 15 minuten in het hete water liggen. Dit zorgt ervoor dat de batjauw minder zoutig wordt. Daarna de batjauw pluizen. Schil de knoflookteentjes en ui. Snijd of mix de knoflook, ui en peper fijn. Doe olie in de pan en voeg het mengsel van ui, knoflook en peper toe. Laat dit lichtbruin bakken. Voeg vervolgens de batjauw toe en bak deze bruin op middelmatig vuur. Snijd de tomaat in blokjes en voeg deze toe aan de batjauw. Laat de tomaten smelten door de batjauw regelmatig om te scheppen op laag vuur. Als de tomaten zijn gesmolten is de batjauw klaar. Meestal is de batjauw nog zoutig dus hoeft er geen zout te worden toegevoegd.

Snijd de bananen en aardappelen in plakjes. Neem een bord en leg daar alle elementen op. Daarna kunt u heerlijke gaan genieten van uw zelfgemaakte Heri Heri.

Hindoestaanse keuken Heri Heri