Bloedworst is een lekkere pittige snack die je elk moment van de dag kan eten. Dit recept is voor 3 personen.
Ingrediënten:
- 1 pak bloedworst
- 1 madam Jeannette peper
- 1 liter water
- 2-3 eetlepels zout
- 1 ui
- 3-4 pimentballetjes
- 4 laurierbladeren
Bereiding:
Haal de bloedworsten uit de verpakking. Deze licht laten ontdooien anders knapt het velletje open in het warme water. Zet een pan op met 1 liter water en voeg daarin de gesneden uit, madam Jeannette peper, zout, laurierbladeren, pimentballetjes en bloedworst toe. Zet het vuur op het laagste pitje zodat de smaken goed kunnen intrekken in de bloedworsten. Laat het geheel ongeveer 4 uur lang zacht koken op een laag vuurtje. Na 4 uur is de bloedworst klaar om te eten.
Tip:
Als de bloedworsten 4 uur hebben gekookt kan het vuur uit. Laat alles in de pan afkoelen en laat de pan een nachtje in de koelkast staan, hierdoor trekken de smaken nog dieper de bloedworsten in waardoor de bloedworsten nog lekkerder en scherper smaken. De volgende dag kunt u de pan weer uit de koelkast halen en op een zacht vuurtje plaatsen zodat de bloedworsten warm worden. Als de bloedworsten lekker warm zijn kunt u ze lekker opeten. Enjoy!
november 17, 2021 op 10:23 am
Goedemorgen. Ik heb de worsten eerst langs en ontdooien en toen rustig naar kook temperatuur gebracht. Maar na een 30 minuten drukt de bloedworst zich uit jet velletje en krijg je allemaal bloedworst in de bouillon. Hoe voorkom ik dat de worst naar buiten treed.
Met vriendelijke groet,
Peter
november 17, 2021 op 10:46 am
Beste Peter. Helaas heb ik dit ook gemerkt met de bloedworsten die uit de vriezer komen. Ik heb navraag gedaan waarom dit zo is. De leveranciers vertellen mij dat dit kan komen doordat de bloedworst wordt ingevroren en het wandje daardoor dun kan zijn en door de warmte zou kunnen scheuren. Zij gaven mij het advies om de bloedworsten dan helemaal zelf te maken. Dat is iets wat ik niet eerder heb gedaan. Helaas kan ik hier geen beter antwoord op geven. Ik blijf de bloedworsten alsnog erg lekker vinden en vindt zelfs dat de smaak nu beter intrekt in de worst. Groetjes Hindoestaanse keuken
november 17, 2021 op 11:14 am
Bedankt voor de reactie.
Het is niet zo dat het velletje scheurt maar aan de uiteinde naar buiten gedrukt wordt.
Met de smaak is niets mis.
Grt Peter
november 17, 2021 op 11:16 am
Beste Peter. Ik snap wat u bedoeld. Daar kunt u helaas niets aan doen. Ik denk dat dat inderdaad komt door het uitzetten van de worst door de warmte en het vocht. Groetjes Hindoestaanse Keuken
november 25, 2021 op 8:46 pm
Zou het een oplossing zijn om de worst eerst helemaal te laten ontdooien? Dus bijvoorbeeld de avond er voor al in de koelkast leggen. Ik ga het morgen proberen en laat ik het weten.
november 25, 2021 op 8:49 pm
Hoi Natasja. Ik ben erg benieuwd naar het resultaat. Hopelijk werkt dat. Groetjes Hindoestaanse Keuken