Deze slideshow vereist JavaScript.

Bloedworst is een lekkere pittige snack die je elk moment van de dag kan eten. Dit recept is voor 3 personen.

Ingrediënten:

  • 1 pak bloedworst
  • 1 madam Jeannette peper
  • 1 liter water
  • 2-3 eetlepels zout
  • 1 ui
  • 3-4 pimentballetjes
  • 4 laurierbladeren
Bereiding:
Haal de bloedworsten uit de verpakking. Deze licht laten ontdooien anders knapt het velletje open in het warme water. Zet een pan op met 1 liter water en voeg daarin de gesneden uit, madam Jeannette peper, zout, laurierbladeren, pimentballetjes en bloedworst toe. Zet het vuur op het laagste pitje zodat de smaken goed kunnen intrekken in de bloedworsten. Laat het geheel ongeveer 4 uur lang zacht koken op een laag vuurtje. Na 4 uur is de bloedworst klaar om te eten.
Tip:
Als de bloedworsten 4 uur hebben gekookt kan het vuur uit. Laat alles in de pan afkoelen en laat de pan een nachtje in de koelkast staan, hierdoor trekken de smaken nog dieper de bloedworsten in waardoor de bloedworsten nog lekkerder en scherper smaken. De volgende dag kunt u de pan weer uit de koelkast halen en op een zacht vuurtje plaatsen zodat de bloedworsten warm worden. Als de bloedworsten lekker warm zijn kunt u ze lekker opeten. Enjoy!