kraboe in masala krab in kerriesaus hindoestaanse keuken

Krab eens op een pittige masala (kerrie( manier proberen? Lees dan snel verder…

Ingrediënten:

– 1 zak krab ( te krijgen in tropische toko’s)
– 1 grote ui
– 2-3 grote teentjes knoflook
– 1 madam Jeannette peper
– 1-2 theelepels masala ( kerrie)
– 1-2 eetlepels zout
– 1 theelepel zwarte peper
– 200 ml kokosmelk
– 1-2 takjes selderij ( optioneel)
– 1 maggiblokje
– 1 tomaat
– 1 theelepel tomatenpuree
– 4 kopjes water
– Olie
Bereiding:
Was de krabben goed schoon met azijn en water. Schil de ui en knoflook teentjes en snij deze fijn. Doe een laagje olie in de pan en laat deze heet worden, als de olie heet is gaan de ui en knoflook teentjes in de pan. Als de uien goudbruin zijn gaan de theelepels masala in de olie, bak deze 1 minuut mee. Voeg de maggiblok toe. Doe nu de krabben in de pan en laat deze op middelmatig vuur goed bakken. Was en snij de tomaat en voeg die toe aan de krab. Voeg de zout, zwarte peper en tomatenpuree toe en meng het geheel goed door. Laat de krab ongeveer 10-15 minuten op middelmatig vuur bakken en blijf goed omscheppen. Voeg nu de kopjes water en kokosmelk toe (de krabben moet voor de helft onder water staan). Was en snij de selderij en voeg deze ook toe. Na ongeveer 15 minuten moet er een  kerriesaus zijn ontstaan en dan is de krab klaar om te serveren. Voeg naar eigen smaak zout en peper toe.
Tip:
Na het wassen van de krab kunt u de krab licht kapot slaan zodat er barsten ontstaan in shalen van de krab. Hierdoor is het bij het eten makkelijker om de krab te openen, maar de kerrie trekt dan ook goed in het vlees waardoor de krab meer smaak krijgt.