Varkenskarbonade is een lekker pittig vleesgerecht dat u kunt serveren met rijst. Dit gerecht is voor 2-4 personen
Ingrediënten:
– 500 gram karbonade
– 1 grote ui
– 2-3 teentjes knoflook
– 1 madam Jeanette peper
– 1 theelepel masala (kerrie)
– 1 tomaat
-1 theelepel tomatenpuree
– 2 takjes selderij
– 1 theelepel zwarte peper
– 2-3 theelepels zout
– 4-5 kopjes water
– 1 maggiblokje
– Olie
Bereiding:
Snij de schouderkarbonade in blokjes en was deze goed zodat je geen bloed meer ziet. Snij en schil de uien, knoflook en peper. Snij de tomaat in kleine blokjes. Doe olie in de pan en laat die heet worden. Doe de uien, knoflook en peper in de pan. Als de uien goudbruin zijn komt er 1 theelepel masala bij en de maggiblok, laat dit 1 minuut meebakken. Doe de varkenskarbonade in de pan en schep het geheel op hoog vuur goed om. Schep dit 5 minuten goed om en doe het vuur dan op middelmatig en doe de deksel op de pan. Voeg de zout, zwarte peper, de theelepel tomatenpuree en de gesneden tomaat in de pan. Laat dit 5 á 10 minuten op zacht vuur koken. Als de tomatenblokjes zijn gesmolten doe je er de kopjes water in, het vlees moet helemaal onder water staan. Schep het geheel goed om. Snijd de takjes selderij en voeg die toe in de pan. Laat het geheel 30-45 minuten op zacht vuur koken. Als er een dikke kerriesaus saus is ontstaan van de masala is het gerecht klaar om te serveren. Naar eigen smaak zout en peper toevoegen.
Tip: Doordat het vlees onder water komt te staan wordt het vlees lekker zacht en mals. Het is ook lekker om de varkenskarbonade wat steviger te houden. Dit kan door er 2 kopjes water in te doen (in plaats van 4-5 kopjes water). Wacht dan tot het een dikke saus is geworden, op deze manier blijft het vlees lekker stevig en heeft het een lekker bite.
december 28, 2015 op 10:35 pm
Hoe heet de groente bij die varkenskarbonade?