Karhi Hindoestaansekeuken.nlKarhi is een soort dhal, maar dan is de substantie dikker. Je kan de karhi serveren bij roti, maar ook bij rijst. Dit gerecht is voor 2-4 personen. Ik heb het recept alvast op mijn blog gepost omdat er specifiek naar dit gerecht is gevraagd. Spoedig zal ik mijn foto’s plaatsen. Heel veel plezier bij het bereiden van karhi.

Ingrediënten:

– 100 gram gele erwten
– 1 ui
– 4-6 teentjes knoflook
– 1 eetlepel masala
– 1 theelepel hele komijnenzaad
– 1 liter water
– 1 peper
– Zout
– Olie
– Phulauri ( voor dit recept kunt u kijken op mijn blog)

Bereiding:

Het is beter om de gele erwten een dag van te voren te laten weken in water, u kunt dit ook enkele uren voordat u het gerecht gaat maken weken. Als de erwten zijn geweekt moeten ze worden fijngemalen. Bak de komijnenzaad in olie. Snijd de ui, peper en knoflook fijn en doe die in de pan met komjnenzaad. Vervolgens doe je de masala, zout en de erwten in de pan. Vul de pan waar het mengsel in zit met 1 liter water. Meng dit ongeveer 5 a 10 minuten tot dat het een dik mengsel is geworden. Als de soep dik is geworden doe je de gebakken phulauri ballen in de karhi. Naar smaak zout toevoegen.

Tips:

Als de karhi te dik is geworden voeg dan een beetje water toe zodat het mengsel minder dik is. Als u de erwten gaat blenden kunt u het beste een fruitblender gebruiken. Heeft u dat niet dan kunt u een keukenmachine gebruiken, doe ook een beetje water in de blender zodat het beter mengt tot een dikke soep.